Verejtékes döntetlen, de továbbra is a tabella élén (+ videó)

2013-04-21 00:00
Nehéz mérkőzés volt, egy pontot sikerült hazahozni, de egyelőre ez is elég, hogy tartsuk a pozíciónkat a tabella élén.

A nyomunkban menetelnek az ellenfeleink. A Mezőkövesd és a Békéscsaba is hozta a kötelezőket, de meglepetést okozott a Szeged is, aki egymás utáni sikereivel feljött a negyedik helyre. Bár a tabella igen szoros, egy-egy meccs megnyerésével vagy elvesztésével több pozíciót is léphetnek előre vagy csúszhatnak vissza az együttesek. A mai mérkőzésen szerzett egy pont is elegendő volt ahhoz, hogy megtartsuk a pozíciónkat a tabella élén.

A mérkőzés elején a pályán domináltunk, de sajnos igazán nagy veszélyt nem jelentettünk az újpestiek kapujára. Főleg a mezőnyben folyt a játék, bár Zamostny kapufája miatt nem volt időnk megnyugodni. Hullámzó teljesítmény nyújtottak a csapatok. Nikolov és Görgényi a mai mérkőzésen kiemelkedően játszottak, megmozdulásaikkal ma is bizonyították, hogy helyük van a kezdőcsapatban.

A második félidőt nagyon lendületesen kezdtük. Dirk Berger vezetőedző a szünetben a játékosoktól több kommunikációt és gyorsabb játékot kért. Ezt sikerült is betartani a második félidő elején és Cseke Benjámin gólja megnyugtatta a játékosokat, amitől kissé visszahúzódtak, berendezkedtek kontrákra, ami mint kiderült, nem volt a legjobb döntés. Örülhettünk, hogy Toricska egy méterről az üres kapu fölé lőtt, de pár perccel később Dombai már nem hibázott. Felébredtek az újpestiek, és ekkor mi már nem tudtunk felpörögni, nem sikerült a hazaiakra erőltetni az akaratunkat.

A szurkolók ma is kiválóan teljesítettek, minden piros-kék szív a dobbal együtt dobbant. Köszönjük a támogatást!

Jövő héten azzal a Kazincbarcikával játszunk,  aki az elmúlt két hét során hat gólt kapott, a Nyíregyházától négyet, a Békéscsabától pedig kettőt.. Nevezhetjük kötelező győzelem kategóriának. A szurkolóinkat várjuk a Fáy utcába a 18 órakor kezdődő összecsapásra.

Hajrá, Vasas, Hajrá, Angyalföld!