Vasas FC - Bölcskei SE 8:1 (4:0)

2013-01-26 00:00
Sportszerű mérkőzésen, hasznos tapasztalatokkal, elfogadható játékkal.

Vasas FC - Bölcskei SE 8:1 (4:0)
Mészöly Kálmán-pálya, 100 néző
Vezette: Nagy István

Vasas FC: 1. félidő: Szatmári – Polényi, Nikolov, Lucas, Kovács  – Cseke, Ferkó, Thiago, Berecz  –  Szilágyi, Wilson.
2. félidő: Halasi – Görgényi, Kárpáti, Mehmedagic, Füredi – Polényi, Venczel,  Shane, Deyvison – Bobo, Ádám.
Bölcskei SE: Lieszkovszki – Keresztes, Kőkuti, Kern, Ferencz – Rompos, Frölich, Sziki, Hoós -  Tóth János, Nagy Dániel.
Cserék:  Szintai, Süvöltős József, Ifj. Süvöltős József, Májer, Marosi.

Gólszerzők:  Thiago (8.), Cseke (10.), Wilson (42, 45.), Deyvison (59.), Bobo (65.), Mehmedagic (69.), Görgényi (85.) illetve Tóth János (50.)

Az NB III Dráva-Csoport 4. helyén telelő Bölcske látogatott a Fáy utcába előkészületi mérkőzésre, aki történetének legjobb őszi idényét produkálta.
A Magyar-Kupában is helytállt a tolnai gárda, az NB I-es listavezető Győri ETO-val szemben hazai pályán 5:2-es vereséggel búcsúztak a sorozattól.
Dirk Berger vezetőedző két csoportra osztotta a hazaiakat, akik a mérkőzés előtt a Fitt5 fitness centerben erősítő edzést végeztek Fekete János irányításával.
Nagy István sípszavára a vendégek kezdték a játékot.
A 2. percben formás hazai támadás volt alakulóban, Thiago védők mögé beemelt labdájára Ferkó robbant rá, lépéselőnyben lőtt kapura 12 méterről, de lövését védte a kapus.
A 3. percben Berecz Zsombor húzta meg szépen a baloldalt, a védőn túljutva bevezette a labdát a 16-oson belülre. Középen Szilágyi várta gólra éhesen a labdát, azonban a centerezés nem ért el hozzá, az előtte álló védőben elakadt a labda.
A 4. percben formás vendégtámadás végén a fehérek 10-es számú játékosa, Tóth János addig forgolódott a labdával középen, míg odalett a helyzet.
A 6. percben kisszöglet után a jobbról beívelt labdára Lucas védővel a nyakán érkezett a hosszú oldalon, aki begyalogolta a műfűbe. A játékvezető nem látott okot a beavatkozásra.
A 7. percben Berecz Zsombor vétette észre magát jó megoldással, lefutott a bal oldalon labdával, azonban a ziccerben érkező Jacob Wilson a kapu mellé pörgetette a játékszert.
Érett a gól, mely aztán egy nagyszerű átlövésből született meg.
A 8. percbenThiagot senki nem támadta, aki mintegy 30 méterről lövésre szánta el magát és a labda bombaként vágódott védhetetlenül a jobb felső sarokba. Óriási gól volt. 1:0.
Láthatóan nagy játékkedvvel játszottak a hazaiak, érezték egymás ritmusát a játékban, aminek egy nagyszerű akciógól lett az eredménye.
A 10. percben Szilágyi – Ferkó volt a labda útja, utóbbi kapu felé szöktetett labdájára Cseke Benjamin érkezett, aki nagyszerűen vette át a labdát lendületből, rávezette a kapusra és a jobb kapufa mellé bombázta a hálóba a labdát. 2:0.
A 12. percben a vendégek legaktívabb játékosa, Tóth János 25 méteres jobblábas lövése a keresztlécről vágódott az alapvonalon túlra.
Az első negyedóra a várakozásnak megfelelően Vasas mezőnyfölény jegyében telt, a hazaiak lendületben maradtak, sorozatban futottak a gólszagú támadások. Védekezésben pedig a letámadást sok labdaszerzés követte.
Negyedóra elteltével kiegyenlítettebb lett a játék, ezzel együtt a hazaiak birtokolták többet a labdát, de a vendégek rendezték soraikat a védekezésben.
A 21. percben Berecz 18 méteres lövése egy védőről szögletre pattant.
A beívelt sarokrúgás a védőkről a középen álló Szilágyi elé pattant, akinek 14 m-es bal sarokra tartó lövését Lieszkovszki bravúrral tolta szögletre.
Polényi a másik oldalról elvégzett sarokrúgása után Wilson 7 méterről a kapusba fejelte a labdát.
A 29. percben a szórványos vendégtámadások egyike veszélyt alakított ki a hazai kapu előtt, azonban hiányzott a határozottság és a jó befejezés, így a piros-kék védők tisztáztak.
A 30. percben Szilágyi váratlanul lövésre szánta el magát, a baloldalról keresztbe lőtt labdája centikkel suhant el a baloldali kapufa mellett.
A 31. percben némi zavar keletkezett a hazai védelemben, Tóth szöglete után Kern ajtó-ablak helyzetben fejelt a kapu fölé.
A 36. percben Wilson cselezgetett ígéretes helyzetben, azonban lövés helyett még egyet tolt a labdán, így oda lett a helyzet.
A 40. percben egy kigurigázott támadás végén Cseke lőtt 20 méterről, lapos lövése azonban pont a kapus lábaihoz érkezett.
A 42. percben aztán ismét góllá érett a hazai mezőnyfölény.
Kovács Dani egy formás támadás során remekül ívelt be mélységben a védők mögé, Jacob Wilson a védője mögül kibújva erős csukafejessel juttatta a labdát a meglepett kapus feje fölött a hálóba. 3:0.
A 44. percben formás hazai támadás futott a jobb oldalon.
Szilágyi az alapvonalról laposan visszafelé játszott és Cseke Benjamin megnézte a jobb alsó sarkot, de kb. 1 méterre célt tévesztett.
A 45. percben Polényi Gábor gondoskodott róla, hogy négygólos előnnyel vonulhasson a hazai csapat pihenőre.
Egy hosszan keresztbe rúgott labdára rajtolt, amely úgy tűnt, hogy tisztán a vendégvédőé lesz. Azonban a hazaiak 22-ese megzavarta a fehér bekket, aki becsúszva sem érte el a labdát a piros-kék játékos előtt, aki elvitte azt, becenterezett és dermedten a rövid saroknál álló kapus mellett Jacob Wilson a kapu közepébe helyezett. 4:0.
A szünetben az előzetesen megadottaknak megfelelően kicserélődött a hazai csapat, egyedül Polényi maradt a pályán, aki egy sorra előrébb, a támadásokat jobban segítve maradt a pályán.
Történt ez azért, mert Popovics Bertold a mérkőzés előtt jelezte a szakmai stábnak, hogy a combizma érzékeny, így Dirk Berger nem kockáztatta a bevetését.
A második játékrész eleje a hazaiak új sora számára némi mezőnyjáték után hidegzuhannyal kezdődött.
Az 50. percbenTóth János állt egy 22 méteres szabadrúgás mögé és a leállított labdát mesterien csavarta a sorfal felett a meglepett Halasi Péter mellett a bal kapufa mellé a hálóba. 4:1.
Az 53. percben Polényi elvette a tétovázó védőktől a labdát, remek ütempasszt adott Deyvisonnak, aki kilépve e vendégvédők közül a kifutó kapus mellett már nem tudta elvinni a labdát, Lieszkovszki leszedte azt a lábáról.
Az 59. percben azonban a brazil közönség kedvenc már nem hibázott.
Bobo szerzett harcosan labdát, a védők vonalától elmozgó Deyvisonnak passzolt, aki egy igazítás után 22 méterről a kapu jobb oldalába csavart. A kapus hiába nyújtózott, nem érthette el a remekül helyezett labdát. 5:1.
Egy perccel később Deyvison ugratta ki a másik oldalon Polényit, akinek jobbról beadott labdáját blokkolták a védők a középen helyezkedő Ádám Martin elől.
A 63. percben Bobo ugratta ki a leshatárról Ádám Martint, aki a kiszolgáltatott kapus mellett a kapuba helyezett. Szépséghiba, hogy az asszisztens felemelte a zászlaját, így a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást.
A két brazil továbbra is nagyon élt a pályán és remekül megértették egymást.
A 64. percben ismét Bobo hozta játékba Deyvisont, aki 1:1-ben vezette a kapusra a labdát, azonban kisodródva a kapus felett fölé emelt.
A 65. percben aztán ismét brazil gólnak örülhettek a nézők.
Egy kifejelt labdát Jose Claudeon Bobo megszelídített, majd 18 méterről a meglepett kapus mellett a kapu jobb oldalába csavarta a labdát. 6:1.
A 68. percben a vendégek 10-ese, Tóth János addig forgolódott a Vasas 16-osán belül, amíg elveszítette a labdát. Több volt benne.
A 69. percben Polényi végzett el balról az oldalvonal mellől egy szabadrúgást.
Élesen belőtt labdáját Bobo gólt ígérően csúsztatta kapura, Lieszkovszki még bravúrral beleütött, azonban a kipattanó labdát Haris Mehmedagic az üresen maradt kapu bal oldalába bólintotta. 7:1.
A 77. percben ismét Polényitől indult a lehetőség.
Balról becsavart szögleténél Bobo emelkedett a legmagasabbra, fejesét azonban a jó helyen álló vendég kapus mellre fogta.
A 81. percben ismét Bobo-Deyvison összjáték után utóbbi egyedül lépett ki, a kifutó kapus azonban az utolsó pillanatban belekapott a felette átemelt labdába és hárította a próbálkozást.
A 83. percben Polényi futott el labdával a jobb oldalon, beadását követően Ádám Martin estében centikkel helyezett a bal kapufa mellé.
Ebben az időszakban állandósult a piros-kékek mezőnyfölénye, néha percekig a vendégek térfelén pattogott a labda.
Ennek meg is lett az eredménye.
A 85. percben ritkán látható gólnak tapsolhatott a publikum.
Haris ívelt át jobb oldalra a felfutó Görgényi Dávid elé, aki egyből, a tizenhatos vonala magasságából állítás nélkül a kapu jobb oldalába bombázta a labdát. Lieszkovszki szinte a kezét sem tudta felemelni.
Káprázatosan nagy gól volt! 8:1.
A mérkőzés utolsó momentumaként Polényi lefutott labdával az alapvonalig, jobbról laposan visszakanyarított labdájából Shane Racklet a kapu fölé helyezett.

Összességében az edzőmérkőzés a nagyon kulturáltan és sportszerűen játszó Bölcskei csapat nem állította megoldhatatlan feladat elé a hazaiakat, akik azonban ezt a feladatot is remekül oldották meg.
Remekül vizsgáztak abból, hogy egy profi szemléletű csapat annyi gólt rúg, amennyit tud és maximálisan kihasználja az ellenfél adta lehetőségeket.
Mindkét félidőben igazságosan megosztozott a hazaiak két sora a gólokon, s a Vasas minden játékosa dicséretet érdemel hozzáállásáért.
A vasárnapi pihenőnap után hétfőn  délután egy edzéssel folytatja a felkészülését a csapat, majd kedden a Komló, szerdán pedig a Hatvan együttesével méri össze erejét előkészületi mérkőzésen.