Szezonzáró decemberi Szurkolói Ankét

2012-12-15 00:00
2012. December 07-én pénteken este az új edzőcsarnok aulájában tartott szurkolói ankétot a Vasas Futball Kft. vezetősége.

2012. December 07-én pénteken este az új edzőcsarnok aulájában tartott szurkolói ankétot a Vasas Futball Kft. vezetősége.

Rögtön az ankét elején választ kaptunk arra, hogy miért szeretett volna a Futball kft. vezetése ebben a némileg szokatlan időpontban találkozni a szurkolókkal. Varga Endre cégvezető a szép számmal jelenlévő Vasas-drukkernek elmondta, hogy elsősorban a különféle pletykák elterjedésének szeretné elejét venni azzal, hogy nyíltan válaszol a felmerülő kérdésekre.

A cégvezető elsőként röviden értékelte a mögöttünk hagyott félszezont. Méltatta a portugál mestert, aki nehéz helyzetből indulva lerakta a későbbi alapokat, és természetesen Szapor Gábort is, aki alatt beérett a csapat. Friss hír, de korántsem meglepő ennek kapcsán, hogy vezetőedzőnk szerződését meghosszabbították jövő nyárig.

Varga Endre kiemelte azt is, hogy egy nagyon jó szellemű csapattá alakult a Vasas az utóbbi hónapokban, a játékosok pályán belül és kívül is mindent megtesznek egymásért, ez pedig látszik az eredményességen is.

Christian Kraut, a pénzügyekért felelős vezető elmondta, hogy eddig körülbelül félmillió eurót költöttek a futballcsapatra, ez pedig a napi működés mellett arra volt elég, hogy az elképesztő mértékű adósság több mint a felét konszolidálják.

A tél folyamán lesz pénz játékosvásárlásra is, két-három poszton is erősítést tervez a vezetés. Az is biztos, hogy Mundi Roland távozik a csapattól, hiába kínáltak neki kedvező szerződést, a játékos nem akar a Vasasnál maradni. A másik biztosnak tűnő távozó, a védő, Tóth Máté, rajtuk kívül azonban együtt marad a keret.

A játékosok januárban napközis rendszerben, napi két edzéssel kezdik az alapozást, a későbbi tervek között pedig egy törökországi edzőtábor is szerepel.

Többen firtatták a Vasas Kubala Akadémia és a felnőtt csapat közötti viszony milyenségét, Varga Endre elmondta, hogy nincs széthúzás a két fél között, az érdekek közösek, összetartó és eredményes Vasast szeretne mindenki látni.

Apró, de annál fontosabb külsőségekről is szó esett: Töttősi Attila, technikai vezető bemutatta a futballcsapat új címerét. Ezen kívül pedig az is szóba kerül, hogy hogyan lehetne még több nézőt kicsalogatni tavasszal a Fáy utcába. Egy biztos, különböző akciók várnak a szurkolókra a jövőben. Erről, és a többi, a csapatot érintő fontos információról hamarosan egy új weblapon értesülhetnek a szurkolók, amelynek elindulását december 20-ára ígérték.

A különféle marketing-ügyek kapcsán, a marketingigazgató, Békeffy Gábor elmondta, hogy eredményes tárgyalásokat folytattak több jövőbeli szponzorral is, akik már tavasszal támogatni fogják a csapatot.

dan