Megállíthatatlanul...

2013-03-11 00:00
A ceglédiek sem találtak fogást rajtunk. Katona Máté két gólt lőtt és Ádám Martin is meghálálta a mester bizalmát.

A vasárnapi mérkőzés kezdése előtt örömteli események és gyász is helyet kapott. Dr. Lejkó Dezső a csapat orvosa a közelmúltban töltötte be 70. életévét ezen alkalomból pedig Christian Kraut, Markovits László és Raduly József köszöntötték fel. Tizedik születésnapi ajándékul Dávid azt a meglepetést kapta a szüleitől, hogy ő végezhette el a kezdőrúgást Mészöly Kálmánnal. Ezután egy perces gyászszünet következett, adózva ezzel Polo édesanyjának emlékének.

A mérkőzés elején több veszélyes támadást is vezettünk, mégsem sikerült betalálni a kapuba, ellenben a ceglédiekkel, akik azonnal megbosszulták a védőink figyelmetlenségét. A 16. percben megszerezték a vezetést. A gól után visszafogottabb játékot láthattunk és kissé ellaposodott a játék. Sok hiba és pontatlanság csúszott be mindkét csapat részéről. A 42. percben viszont Wilson betört a tizenhatoson belülre és még mielőtt helyzetbe kerülhetett volna, a vendégek játékosának szabálytalansága miatt villant Robsonnak a mérkőzésen másodjára a sárga, majd a piros is. Nagyon jókor jött az amerikai támadónk betörése, hiszen Katona Máté higgadtan lőtte a labdát az elmozduló Miski helyére a kapu közepébe félmagasan a büntetőt. Emberelőnyben, 1:1-es állással mentünk a szünetre.

A félidőben Halasi Péter védte a hálót Zoltánoktól. Tizenegyes párbajt vívtak egymással a szurkolók. El kell ismernünk, hogy többségük nem csak a lelátóról ismeri a futballt.

A második félidő első tíz percében igencsak előrenyomultak a vendégek, utána viszont megmutatták a fiaink, hogy ki az úr a háznál. Gyönyörű támadásokat vezettünk, Ádám Martin pedig meghálálta Dirk mester bizalmát és a 62. percben megszerezte a felnőtt csapatban az első gólját, ami a mérkőzés vezető találatát is jelentette egyben. Ezután megtört a jég és három perc múlva Hohmann lapos beadását Katona 6 méterről értékesítette. Lucas háttérmunkája és Hohmann fáradhatatlansága is nagyban hozzájárult a mérkőzés végeredményéhez.

Az első félidei bizonytalanságunkat a mérkőzés előrehaladtával mindinkább felváltotta a bizakodás, majd pedig az öröm. A szurkolók a meccs vége felé már minden jó megmozdulást hangos „Hajrá Vasas” kiáltásokkal háláltak meg. Megszereztük a három pontot. Szép volt fiúk!

Mivel a Békéscsaba is verte a Ferencváros második csapatát, ezért továbbra is a második helyen áll a csapatunk. A Mezőkövesd is tartja magát, 0:3-ra nyert a jelenleg hatodik helyen álló Nyíregyházával szemben, a Balmazújváros pedig ikszelt a Honvéd MFA-val. Jövő héten az Üllői úti stadionba látogatunk, ahol Lipcsei Péter csapata vár bennünket.