A Vasas FC szerződéses jogával élve, eladta Cseke Benjámint a DVSC-nek

2014-07-03 15:03
A Vasas FC – a korábbi német vezetéssel 2013-ban kötött szerződésben foglaltak szerint - eladta Cseke Benjámint a DVSC-nek, 15 millió forintért.

A Vasas FC – a korábbi német vezetéssel 2013-ban kötött szerződésben foglaltak szerint - eladta Cseke Benjámint a DVSC-nek, 15 millió forintért – tájékoztatott Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója.

Vancsa Miklós kifejtette:

Cseke Benjáminnak, az előző vezetés által kötött profi szerződése alapján, 2016. június 30-ig a Vasas Futball Klub Kft. játékosa. A korábbi kft. ügyvezető igazgatója, Christián Kraut által aláirt szerződés 2014. június 30-ig egyebek mellett a következő opciókat tartalmazza.

A Vasas FC köteles 2014. június 30-ig - hangsúlyoznám a klub -, 15 millió forintért értékesíteni Cseke Benjámin játékjogát egy, a játékosnak előnyös csapathoz.

A szerintem végtelenül előnytelenül megkötött szerződés, azt is tartalmazza, hogy ha ezt a klub nem teszi meg, úgy Cseke Benjámin 2014. július 1-től szabadon igazolható. Mi, a klub jelenlegi vezetése, még az utolsó pillanatban is megpróbáltuk, hogy Benjit rávegyük ennek a pontnak a módosítására, ám ebben a játékos nem volt partner. A számomra ismeretlen ügynöke pedig nem jelentkezett nálunk.

Mivel a jelen szerződésből az én feladatom az, hogy a lehetőségekhez képest, a klub érdekeit szem előtt tartva, a lehető legtöbbet kihozzam ebből az ügyből, Cseke Benjámin játékjogát június 30-i határidővel értékesítettem a DVSC Labdarúgó Zrt.-nek. Vagyis szerződést kötöttem Cseke Benjámin játékjogának átruházásáról 15 millió forint értékben.

Úgy gondolom, hogy a Vasas a jelenlegi magyar bajnoknál – amely a közelmúltban 7-szer nyerte meg az első osztályú nemzeti bajnokságot -, jobb szakmai előrelépést nem tudott volna biztosítani Benjinek, de ismerve a DVSC elmúlt 10 évét, a szakmai előrelépés nem is lehet kétséges.
Természetesen az erről szóló dokumentumot a DVSC és a Vasas FC aláírta. Szerettük volna, ha Cseke Benjámin is aláírja a kontraktust, mert ezt igényli az MLSZ előírása, de ezt ő nem tette meg.
Cseke értékes fiatal játékosunk, akinek szíve-joga saját sorsáról dönteni, de úgy gondolom, hogy ebben az ügyben rossz súgókra hallgatott.
Természetesen átlátjuk, hogy ügynöke is - és akár ő is -, abban érdekelt, hogy Cseke ingyen igazoljon, ami az ügynök oldaláról még érthető is. De a játékos oldaláról ez jellemileg minimum megkérdőjelezhető annak tudatában, hogy Benjit 5 évvel ezelőtt a Honvéd eltanácsolta, és a Vasas nem kevés áldozatot hozva építgette karrierjét.

Egyébként, minden érdeklődésre vele kapcsolatban nyitottak lettünk volna, mint ahogy Kovács Zoltán, az Újpest FC sportigazgatója érdeklődött is Cseke után és tájékoztatott, hogy Cseke ügynöke, Duchatel urat félre - de minimum nem pontosan - tájékoztatta.

Őszintébb lenne, ha a klubok ezeket a dolgokat, egymással beszélnék meg és nem az ügynökök érdekei kerülnének előtérbe, hanem azon kluboké (nemcsak a Vasasról beszélek), amelyek pénzt és munkát nem kímélve áldozatosan dolgoznak a magyar labdarúgás felemelkedéséért, a magyar fiatalok karrierjének építéséért.

Hangsúlyoznám, hogy a Vasas maximálisan az FC és Cseke Benjámin között köttetett szerződésnek megfelelően járt el.

Másrészt a Debrecen arról tájékoztatott, hogy felszólította Cseke Benjámint, hogy mivel ők rendelkeznek játékjogával, jelenjen meg náluk, ám ennek Benji egyelőre nem tett eleget" – közölte Vancsa Miklós.